Sinds ik minimaal een dag per week werk ten burele verschijn van een van mijn opdrachtgevers, jeuken mijn handen om een blog te wijden aan kantoorjargon. Want tjongejonge, er wordt wat hoog over opgeschaald, aangehaakt en ingeschoten. Japke D. schrijft daar letterlijk boeken over vol, daarom heb ik besloten haar duiven lekker te laten zitten. […]
Letterblog
Letterheldin Brigitte Buissink beschrijft wat haar op taalgebied opvalt in de media en in haar omgeving: van markante trends tot tenenkrommende ergernissen.
Mijn naasten verwijten mij geregeld taalintolerantie, maar ik kan het toch ook niet helpen dat ik fysiek ongemak ervaar bij bepaalde uitspraken?
Nieuwe en in onbruik geraakte woorden: ik ben er dol op. Net als mijn vader.
De juryleden en presentatoren van The Voice koesteren elk seizoen een nieuwe en vaak hoogst irritante uitdrukking.
Misosoep heeft vanzelfsprekend een heel andere oorsprong dan haatdragende woorden als misogaam en misogyn, maar misschien is er toch een verband.
Een geur kan je in één klap terugbrengen naar je verleden. Een woord kan dat ook.
Dieren zien in levenloze objecten heet volgens mij animaginatie, maar hoe heet het tegenovergestelde?
Door de barre koude opgesloten op kantoor, verbaas ik me over het gebruik van het woord ‘dooiaanval’.
Een brief aan een nauwelijks Nederlands sprekende vluchteling zou begrijpelijk moeten zijn, toch? ‘In beginsel wel,’ zou de IND zeggen.
Van kinds af aan zie ik al overal dieren. Staat daar een hoekige Osborne-sherry-stier in het weiland? O nee, dat is een elektriciteitskastje.