Licht in de duisternis

Het zijn weer de donkere dagen voor Kerstmis. De zon komt op als ik al lang en breed op kantoor zit en gaat net na de lunch weer onder. Gelukkig brengt Leen Bakker licht in de duisternis met zijn nieuwe serie ‘lucide hanglampen’.

Fijn lijkt me dat: een lamp die helder van geest is. Of zou Leen ze voor een zacht prijsje hebben overgenomen van een stel boeven uit een ver Arabisch land? (Ik gok dat dit criminele consortium uit een man of veertig bestaat.) Als ik zo’n lamp in huis had, zou ik als een dolle een doekje pakken en gaan poetsen. Met een beetje mazzel komt er een geest uit die – na honderden jaren eenzame opsluiting – ze nog allemaal op een rijtje heeft en al mijn wensen vervult.

Jou wens ik in ieder geval een heel lucide 2016.

 

 

0 reacties… reageer

Reageer op dit artikel

Vorige:

Volgende:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!