Wervende webteksten

Een gek idee eigenlijk: Google bepaalt hoe populair je bent. Gelukkig hanteert Google steeds betere parameters. Ze kijken niet meer in eerste instantie naar de hoeveelheid woorden of de frequentie van sleutelwoorden; dan kun je je website net zo goed vullen met gebakken lucht. Tegenwoordig kijkt Google vooral naar de kwaliteit van webteksten. Voor kwalitatief hoge SEO-webteksten ben je bij Letterhelden aan het juiste adres.

SEO = doelgroepgericht schrijven

Zoekwoorden zijn wel belangrijk, maar vooral omdat die je veel leren over je doelgroep. Waar zijn je mogelijke klanten naar op zoek? Wat willen ze weten? Een goede zoekwoordanalyse biedt veel inzichten. De uitkomsten bieden marketingkansen, die je niet mag laten liggen. Een goede SEO-copywriter schrijft dan ook ‘commerciële liefdesbrieven.’

Betere zoekresultaten

Search Engine Optimization is niet alleen een kwestie van originele, op de doelgroep afgestemde teksten. Aan de achterkant is het de taak van de webbouwer om de website zó in te richten, dat deze goed gevonden wordt. In een ideale wereld bepalen bouwer en schrijver samen de structuur van een website en denkt de schrijver mee met de bouwer over meta-tags en andere SEO-instellingen. Als dat station al gepasseerd is, kan jouw Letterheld nog wél meedenken over de optimale tekst van het Google-zoekresultaat. Want ook die kan het verschil maken.

Wil je weten over wat Letterhelden voor jouw positie in de Google-resultaten kan betekenen? Neem vandaag nog contact op.

Letterhelden - Tekst- & communicatie-experts Amsterdam