Mari Maris, auteur van de Groentebijbel

groentebijbel‘Een dik boek als de Groentebijbel schrijven is niet niks. De uitgever stuurde diverse redacteuren op mijn dak. Bij de een werd het te truttig, bij de ander herkende ik mijn eigen teksten niet terug. Gelukkig vond ik toen Brigitte. Zelfs als de bij haar aangeleverde tekst nog lang niet is wat hij moet zijn, voelt ze meteen aan wat je bedoelt. Met rake observaties en kleine opmerkingen of vragen weet ze in de kortste keren een tekst soepel en leesbaar te maken.

Het knappe is dat ze haar humor, inzicht en taalgevoel op zo’n manier overbrengt, dat je er zelf ook beter van gaat schrijven. Dat neemt niet weg dat ik geen regel tekst de wereld instuur zonder dat zij ernaar gekeken heeft. Als een tekst door haar handen is geweest, klopt hij altijd net iets beter, of om in mijn jargon te blijven: ‘Brigitte maakt alles precies hoog genoeg op smaak én maakt van alle ingrediënten een mooi opgemaakt gerecht’.

Alle lovende kritieken die de Groentebijbel ontving voor de zorgvuldig verzorgde, maar toch toegankelijke en vaak geestige taal, zijn geheel aan Brigitte te danken.’

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!