Lilian Voshaar, adviseur Natuur&Milieuteam Zuid

Je merkt dat ze goed voorbereid aan een klus begint. Daardoor hoef ik niet eerst alles uit te leggen en heeft ze aan een half woord genoeg.

‘Een aantal jaar geleden werd ik door Brigitte geïnterviewd voor het jaarverslag en ik was direct onder de indruk van haar interview- en schrijfstijl. Een aansprekende stijl maakt in ons werkveld het verschil. We zoeken een tone-of-voice die dichtbij onze klanten staat: niet-commercieel, niet-formeel, maar ook niet te populistisch. Brigitte vindt precies de toon die we zoeken.

Letterhelden helpt ons eens per jaar bij het schrijven van een themakrant. Daarin vertellen bewoners van divers pluimage over hun initiatieven. Letterhelden schrijft interviews en achtergrondartikelen. De laatste zijn deels een ‘vertaling’ van bestaande informatie, aangevuld met informatie opgevraagd in een interview. Ook voor onze nieuwe website heeft Letterhelden teksten geschreven en geredigeerd.

Ze doet veel interviews telefonisch. Ik had daar eerst zo mijn twijfels over, maar het worden prima verhalen. En door de professionele afstemming achteraf met de geïnterviewden, hoef ik me geen zorgen te maken dat iemand zich buiten spel gezet voelt. Ook de geïnterviewden geven achteraf aan dat als zeer prettig te ervaren.

Je merkt dat ze goed voorbereid aan een klus begint. Daardoor hoef ik niet eerst alles uit te leggen en heeft ze aan een half woord genoeg. De samenwerking verloopt heel vloeiend. Bovendien denkt ze mee, waardoor ze is geïntegreerd in het productieproces. Ze helpt mij herinneren aan bepaalde taken: zo kunnen we samen de planning halen. Ik vind het heel prettig dat ik niet als enige de kar hoef te trekken.’

Meer informatie over Natuur&Milieuteam Zuid: nmtzuid.nl

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!